Bases


L'any 2013 es commemora el centenari del naixement d’en Salvador Espriu (Santa Coloma de Farners, 1913 - Barcelona, 1985) i, per aquest motiu, ha estat designat per la Generalitat de Catalunya com “Any Espriu 2013”. Al llarg de l'any s'organitzaran actes i celebracions de caràcter cultural, cívic i participatiu, per difondre i actualitzar l’obra de l’escriptor i per fer memòria del seu compromís cívic.

Des de l'Associació de Relataires en Català (ARC), Relats en Català (RC) i la Revista "Lo Càntich", volem col·laborar en aquest esdeveniment amb la convocatòria oberta del projecte "Paraula d'Espriu"; un homenatge a l'escriptor, amb una doble vessant: literària i artística; i amb un objectiu solidari, destinant els beneficis del projecte a la Marató de TV3 2013.

Convocatòria:
Data Inici: 15/04/2013
Data Final: 15/09/2013

Modalitats de participació

Modalitat A: Poesia
Modalitat B: Prosa
Modalitat C: Il·lustració (dibuix, pintura, fotografia)

Bases

1. Poden participar, en la convocatòria "Paraula d'Espriu", escriptors/es i artistes, de qualsevol edat i nacionalitat, amb obres originals i inèdites, que s'adiguin a les bases del projecte, en qualsevol de les diferents modalitats.

2. Modalitats A i B: Poesia i Prosa

2.1. Es poden presentar obres escrites en català, de temàtica lliure, amb un màxim de 20 versos en l'apartat de Poesia i de 1000 caràcters, espais inclosos, en l'apartat de Prosa, amb la condició que la primera línia ha de ser un vers o una frase d'en Salvador Espriu. Aquest paràgraf s'haurà d'escriure en cursiva.

2.2. Únicament s'acceptarà una obra per autor/a.

2.3. Les obres presentades s'hauran d'enviar en format word, amb lletra Times New Roman, cos 12, a l'adreça electrònica arc.espriu@gmail.com, especificant a l'assumpte del correu: Paraula d'Espriu - Modalitats A-B; incloent-hi, en arxiu independent, el títol de l'obra, la referència del vers o frase d'Espriu (citació de l'obra), el nom i els cognoms de l'autor/a, la data de naixement, l'adreça i telèfon de contacte i, si es tracta de menors d'edat, l'autorització a participar en aquest concurs dels pares o tutors legals.

2.4. El període de recepció d'originals s'obrirà el dia 15 d'abril del 2013 i es tancarà el 15 de setembre del 2013.

2.5. Des de l'Associació de Relataires en Català (ARC) es confirmarà, per correu electrònic, la correcta recepció de les obres.

2.6. La Comissió de Concursos de l'Associació de Relataires en Català seleccionarà un màxim de 100 obres (valorant qualitat, cohesió, coherència, tipografia i ortografia), que seran publicades en un volum recopilatori. En cas que, per qualsevol circumstància, l'edició no es pogués dur a terme, s'informaria d'aquest fet a través del lloc web http://arcespriu.blogspot.com i els textos quedarien a disposició dels respectius autors i autores.

2.7. Els beneficis d'aquesta publicació seran destinats a la Marató de TV3 2013. Els autors/es, que participin en la convocatòria, cediran la seva obra, de forma gratuïta, en benefici de la Marató de TV3 2013. La Comissió de Concursos de l'Associació de Relataires en Català (ARC), si ho considera oportú, es reserva el dret d'ampliar el nombre d'obres seleccionades.

3. Modalitat C: Il·lustració

3.1. Es poden presentar il·lustracions (dibuixos, pintures, fotografies), amb la condició que, en aquesta obra artística, hi hagi escrit un vers o una frase d'en Salvador Espriu.

3.2. Les obres hauran de realitzar-se sobre paper, cartolina, cartró, fusta fina, o llenç sense bastidor, en la mida única de DIN A4 (21 cm x 29,7 cm), ja sigui en orientació horitzontal o vertical.

3.3. S'haurà d'enviar una còpia de les obres, en format digital JPG, a l'adreça electrònica arc.espriu@gmail.com, especificant a l'assumpte del correu: Paraula d'Espriu - Modalitat C; incloent-hi, en arxiu independent, el títol de l'obra, la referència del vers o frase d'Espriu (citació de l'obra), el nom i els cognoms de l'autor/a, la data de naixement, l'adreça i telèfon de contacte i, si es tracta de menors d'edat, l'autorització a participar en aquest concurs dels pares o tutors legals.

3.4. El període de recepció d'originals s'obrirà el dia 15 d'abril del 2013 i es tancarà el 15 de setembre del 2013.

3.5. Des de l'Associació de Relataires en Català (ARC) es confirmarà, per correu electrònic, la correcta recepció de les obres.

3.6. Les obres resultants seran exposades i venudes, per un import únic de 10 €, i el total recaptat per aquest concepte es convertirà, íntegrament, en un donatiu per a la Marató de TV3 2013. Els artistes, que participin en la convocatòria, cediran la seva obra, de forma gratuïta, en benefici de la Marató de TV3 2013.

3.7. La Comissió de Concursos de l'Associació de Relataires en Català (ARC) seleccionarà una sèrie d'il·lustracions, de totes les rebudes, per a la coberta del volum recopilatori i per a les pàgines interiors. En cas que, per qualsevol circumstància, l'edició del volum recopilatori referit en el punt 2 no es pogués dur a terme, s'informaria d'aquest fet a través del lloc web http://arcespriu.blogspot.com

3.8. Exposició i venda: Des de l'Associació de Relataires en Català es promourà l'exposició de les obres resultants en diverses sales (centres cívics, biblioteques...). De la ubicació d'aquests centres col·laboradors s'anirà informant a mesura que es tanquin els acords.

4. Les obres presentades, en qualsevol de les tres modalitats, que no compleixin aquestes condicions no seran admeses.

5. Els autors/es de les obres presentades es comprometen a no retirar-les abans de fer-se pública la decisió de la Comissió de Concursos, ni de forma definitiva ni per fer-ne correccions i/o modificacions.

6. Pel fet de participar en la convocatòria, els autors/es i artistes, autoritzen a les entitats convocants a fer-ne difusió i promoció del projecte fent servir reproduccions parcials o totals de les obres, amb les referències adients d'autoria, en qualsevol mitjà publicitari (revistes, premsa, ràdio, TV, cartells, webs i blocs, etc.).

7. La Comissió de Concursos de l'Associació de Relataires en Català (ARC), si ho considera oportú, es reserva el dret d'ampliar el nombre d'obres seleccionades en les Modalitats A i B.

8. El veredicte de les obres seleccionades, en les Modalitats A i B, es farà públic durant el mes d'octubre del 2013. Aquest veredicte serà inapel·lable.

9. La Comissió de Concursos de l'Associació de Relataires en Català (ARC) es reserva el dret a interpretar aquestes bases en cas de dubte i/o decidir sobre qualsevol contingència que no hagi estat prevista.

10. La presentació dels originals pressuposa l'acceptació de totes i cadascuna de les bases, incloent l'autorització de publicació de les obres presentades, així com dels drets i obligacions que se'n deriven.

3 comentaris:

  1. M'alegra que es faci un concurs de poesia per commemorar el centenari de Salvador Espriu. És una boníssima idea.

    ResponElimina
  2. Molt interessant. Tractarem d'escriure alguna cosa ben digna de l'Espriu. Gràcies per la iniciativa.

    ResponElimina
  3. Com es pot aconseguir el llibre recopilatori?

    ResponElimina